لپ تاپ legion 5 لنوو یک سیستم گیمینگ میان رده با سخت افزاری بسیار قدرتمند و قیمتی اقتصادی می باشد که هم برای اجرای انواع بازی و هم استفاده اداری و حتی خانگی، گزینه ای بسیار مناسب خواهد بود. با بررسی لپ تاپ legion 5 همراه نیکسل باشید تا برای انتخاب آن راحت تر اقدام کنید.
اکثر گیمر ها علاقه دارن تا رنگ دستگاه های گیمینگشون تیره و دارک باشه. به همین جهت شرکت لنوو این لپ تاپ رو به رنگی تیره و زیبا که به مشکی فانتوم معروف هست در آورده. آرم Legion در بالا سمت چپ لپتاپ به حالت رنگین کمانی قرار داره.(منظور از رنگین کمانی حالتی هست که وقتی لپتاپ رو در زیر نور بگیرین، بر روی اون آرم رنگهای سبز و زرد ظاهر میشن.) هنگامی که لپتاپ رو باز کنین حاشیه های باریک صفحه نمایش رو مشاهده میکنین که خیلی زیبا شده. ضخامت حاشیهی بالای این لپ تاپ در حدود 1.2 اینچ، قسمت های کناری کمی بیشتر از 1.4 اینچ و قسمت پایینی اون تقریبا 1 اینچه.
در زیر صفحه نمایش یک آرم دیگر Legion به رنگ نقرهای قرار داره. درست در پایین آرم، دکمهی پاور دستگاه هست که به عنوان یک نشانگر رنگی حالات مختلف لپ تاپ هم به حساب میاد و حالات مختلف دستگاه رو از قبیل حالت عملکرد(به رنگ قرمز)، حالت بی صدا (به رنگ آبی) و حالت تعادل (به رنگ سفید) به نمایش میگذاره و کاربران میتونن با فشردن دکمههای Fn + Q در میان این حالت ها در نوسان باشن.
این لپتاپ برخلاف دیگر لپ تاپ های سری Legion در هنگام روشن شدن آرم Y روی صفحه اش به نمایش داده نمیشه.
نمایشگر این لپ تاپ بسته به سخت افزار انتخابی شما متفاوت می باشد اما به طور کلی همه نمایشگر ها اندازه ۱۵.۶ اینچی ، کیفیت فول اچ دی و پنل IPS دارند. از این رو لپ تاپ legion 5 نیز مجهز به نمایشگری ۱۵.۶ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰* ۱۹۲۰ پیکسل و روکش مات(anti glare) است تا صفحه نمایش نوری را از خود بازتاب ندهد. پنل MY legion 5i با پشتیبانی Nvidia G-sync و نرخ تازه سازی ۱۰ هرتز می تواند تجربه ای لذت بخش را در بازی هایی مانند Dishonored به ارمغان آورد. با این وجود اگر پنل این لپ تاپ رنگهای غنی تری داشت حس و حال بهتری را ایجاد می کرد چرا که legion 5 فقط می تواند ۵۷ درصد از طیف رنگی RGB را تولید کند که این میزان کمتر از حد متوسط لپ تاپ های گیمینگ(۷۳ درصد) می باشد.
ناگفته نماند استفاده از چنین پنلی برای لپ تاپ ها گیمینگ خیلی مرسوم نبوده ولی دقت و شفافیت رنگی بسیار بالایی دارد که موجب می شود کیفت تصاویر بالا بن نظر برسد. میزان روشنایی صفحه نمایش حدود ۲۷۸ نیت است که از میزان متوسط لپ تاپ های گیمینگ بالاتر بوده ولی در برابر رقبایی مانند Dell G5 15SE (301 نیت) و MSI Alpha 15 (311نیت) در سطح پایین تر قرار دارد. با این توضیحات و با توجه به بررسی ها می توان گفت نمایشگر لپ تاپ legion 5 با چشم پوشی از میزان روشنایی و لحاظ کردن مات بودن هنگام استفاده در رنج قیمتی خودش خوب به نظر می رسد و نرخ تازه سازی آن نیز برای گیمینگ خوب و روان عمل می کند.
در کانفیگ هایی از لپ تاپ legion 5 که از پردازنده اینتل core i5 بهره می برند نمایشگر با روشنایی ۲۵۰ نیت-۳۰۰ نیت و نرخ تازه سازی تصویر ۱۲۰-۱۴۴ هرتز بکار رفته است. زمان پاسخگویی این دو مدل نمایشگر ۵ میلی ثانیه بوده ولی در نسخه های حرفه ای تر با پردازنده اینتل core i7 نمایشگرهایی با میزان روشنایی ۳۰۰-۵۰۰ نیت و نرخ نوسازی توصیر ۶۰-۲۴۰ هرتز بکار رفته که تایم پاسخگویی آنها در بهترین حالت گیمینگ یعنی ۱ میلی ثانیه قرار دارد. هر چه میزان زمان پاسخدهی کمتر باشد به این مفهوم است که سرعت تغییر رنگ ها در نمایشگر بالاتر است. از این رو پاسخدهی یک میلی ثانیه یعنی تماشای جزئیات بیشتر تصویر و تاری خیلی کم در صفحات شلوغ بازی خواهد بود
دکمه های کیبورد Legion 5 به رنگ تیره و به حالت جزیرهای هستن که در پس زمینهی اون ها نور آبی رنگی قرار داره که سبب جذابیت بیشترش میشه. وجود دکمه های نسبتا بزرگ و پیکان های جدا، از جمله امکاناتی هست که سبب جذب گیمرهای بسیاری به این کیبورد شده. همچنین کلید های سپر شکلش که یک لایه برای راحتی انگشتان بر روی اون ها قرار داره به همراه عمق 1.5 میلی متریشون، حس خوبی رو در هنگام استفاده از کلیدها القا میکنه. تاچپد این لپتاپ در اندازهی 4.2 در 2.8 اینچی کمی کوچکتر از حد انتظاره، اما زمانی که با اون کار میکنین متوجه عملکرد خوبش میشین که هیچ مشکلی ایجاد نمیکنه. با فشردن گوشههای پایین تاچپد میتونین صدای کلیک کردنش رو همانند موس بشنوین.
سیستم پردازشی لپ تاپ لنوو Legion 5 کاملا برای اجرای جدیدترین بازیهای ویدیویی با بهترین کیفیت ممکن بهینه شده است. در این سری لپ تاپ شاهد بروزترین قطعات سختافزاری در بخش پردازنده و کارت گرافیک هستیم. همانطور که اشاره شد، Lenovo Legion 5 به صورت کلی در دو مدل با پردازندههای نسل دهمی اینتل وارد بازار شده است. در مدل اول از پردازنده Intel Core i5 با مدل پردازنده 10300H استفاده شده است. این پردازندهی چهار هستهای محدودهی سرعت 2.5 تا 4.5 گیگاهرتز (در حالت توربو) دارد. اما در کانفیگهای حرفهایتر از پردازنده Intel Core i7 با مدل پردازنده 10750 با محدودهی سرعت 2.6 تا 5 گیگاهرتز استفاده شده است. همچنین این مدل حرفهای پردازندهی شش هستهای دارد.
همانند پرازنده، کارت گرافیکهای متفاوتی هم برای Legion 5 درنظر گرفته شده است. بر روی مدلهای حرفهای لپتاپ، برای مثال در یکی از کانفیگهای Lenovo Legion 5 Gaming از کارت گرافیک NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti با 4 گیگابایت حافظه ی اختصاصی از نوع DDR5 استفاده شده است. یا در مدل دیگر Lenovo Legion 5 Gaming 10750H شاهد کارت گرافیک NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti با 6 گیگابایت حافظه ی اختصاصی هستیم. در حرفهایترین کانفیگ لپ تاپ هم یعنی Lenovo Legion 5 Gaming 81Y6009Max از یکی از قدرتمندترین کارت گرافیک NVIDIA یعنی GeForce RTX 2060 با 6 گیگابایت حافظه ی اختصاصی از نوع DDR5 استفاده شده است. در کنار پردازنده 6 هستهای نسل دهمی Intel Core i7 نهایت قدرت پردازشی را برای اجرای بازیهای ویدیویی در اختیار شما قرار میدهد.
باتری لپ تاپ legion 5 نسبت به مدل های پیشین با بهبود زیادی همراه شد و قادر است تا حدود ۸ ساعت شارژ دستگاه را تامین نماید. البته همانند دیگر بخش های لپ تاپ بسته به کانفیگ انتخای شما میزان انرژی باتری نیز متفاوت است. در نسخه پایه باتری سه سلولی پلیمری با ظرفیت ۸۰ وات ساعت بکار رفته و در نسخه حرفه ای تر از همین مدل باتری با ظرفیت ۶۰ وات ساعت استفاده شده است که میزان شارزدهی دستگاه ها با توجه به نوع مصرف شما متفاوت خواهد بود. در ضمن باتری legion 5 از فناوری شارژ سریع حرفه ای پشتیبانی می کند که در حدود ۳۰ دقیقه شارژ باتری را از صفر به ۵۰ درصد می رساند.
لنوو لپ تاپ Legion 5 خود را با باتری ۶۰ یا ۸۰ واتی ارائه میدهد. این باتریها همراه با پیاده سازی سخت افزاری کارآمد، باعث میشوند تا نوت بوک مدت زیادی با شارژ مشغول به کار باشد. موضوعی که گیمرها حسابی به آن احتیاج دارند! بنابر ادعای لنوو، باتری این لپ تاپ با یکبار شارژ شدن میتواند ۷ تا ۸ ساعت دوام بیاورد و این فوق العاده است. لپ تاپ Legion 5 همچنین دارای یک شارژر جمع و جور و نسبتاً سبک ۱۷۰ واتی است که از طریق دوشاخه مستطیلی اختصاصی خود وصل میشود. اگر شارژ سریع را از برنامه Vantage فعال کنید، شارژ لپ تاپ در ۲ ساعت به اتمام خواهد رسید
به دلیل ساختار متفاوت بدنه لپ تاپ Legion 5 پورتهای قرار گرفته بر روی لپ تاپ همگی در بخشهای کناری آن نیستند و بخش اصلی آنها به پشت پنل اصلی منتقل شدهاند. به همین دلیل فضای زیادی در اختیار لنوو برای قرار دادن پورتها و اتصالات روی لپ تاپ قرار گرفته است. این لپ تاپ کاملترین مجموعه پورتها را در اختیار شما قرار میدهد.
چهار پورت USB 3.2، یک پورت USB Type-C (که وظیفه کابل انتقال تصویر DisplayPort را هم انجام میدهد)، یک خروجی تصویر HDMI 2.0، ورودی کابل LAN و جک 3.5 میلیمتری هدفون پورتهای لپ تاپ لنوو Legion 5 را شامل میشوند.
همانند شرکت ایسوس، لنوو هم برای ارائه بهترین کیفیت صدا ممکن روی لپ تاپ به سراغ شرکت Harman Kardon رفته و از بلندگوهای این شرکت استفاده کرده است. دو عدد بلندگوی داخلی 2 وات وظیفه پخش صدای سیستم را بر عهده دارند. صدای لپ تاپ از طریق سه بخش مختلف به گوش میرسد تا به ادعای لنوو فضاسازی خوبی در هنگام تجربه بازیهای ویدیویی را رقم بزند. Lenovo Legion 5 همچنین از استاندارد صوتی Dolby Atoms پشتیبانی میکنند.
هر چقدر هم که سیستم پردازشی یک لپ تاپ قدرتمند باشد، اگر سیستم خنککننده خوبی نداشته باشد، نمیتواند از تمام توان خود استفاده کند. به همین خاطر در لپ تاپهای مخصوص بازی از سیستمهای حرفهایتری برای خنک کردن نسبت به لپ تاپهای مالتیمدیا استفاده میشود. لنوو Legion 5 از سیستم Coldfront 2 استفاده میکند. بر روی بدنهی کناری در سمت راست و چپ و همینطور پشت پنل اصلی لپتاپ، در مجموع 4 بخش برای خروج هوای گرم سیستم درنظر گرفته شده است. اینبار لنوو با طراحی متفاوتی در زیر لپ تاپ، تهویه سیستم را بسیار کارآمدتر از قبل کرده است. همچنین از دو فن اصلی که هر کدام از 67 تیغه از جنس پلیمر کریستال مایع تشکیل شدهاند، استفاده شده است. این سیستم از طریق لولههای انتقال حرارات مسی، هوا را به خارج از لپ تاپ هدایت میکند. از همین رو با خرید لپ تاپ لنوو Legion 5 میتوانید با خیال راحت بدون نگرانی بابت داغ شدن سیستم، به بازی خود ادامه دهید.
لپ تاپ لنوو Legion 5 همراه با ویندوز 10 و برنامه های McAfee, Lenovo Vantage, Lenovo Utility, Lenovo Welcome, and Office 365 Trial pre-installed در کنار سایر بازی های مایکروسافت ارائه میشه.
Lenovo Welcome به سادگی شما رو در سیستم جدید خودش راهنمایی میکنه در حالی که برنامه Lenovo Vantage از مفید ترین نرم افزار های نصب شده به شمار میره. با Lenovo Vantage میتونین CPU و GPU و فضای باقی مانده ی هارد درایو ها رو بررسی کنین و همچنین سیستم رو آپدیت کنین. از کار های دیگه که با این نرم افزار میتونین انجام بدین، روشنایی 4 ناحیه ای RGB، افزایش ضامن شبکه، تنظیم برنامه ها برای بسته شدن خودکار هنگام بازی ها، قفل صفحه لمسی، شارژ سریع، امنیت WIFI و ضامن Dolby Audio رو میشه نام برد.
این لپ تاپ از پردازنده ی Intel Core i7-10750H با مشخصات (6C/12T, 2.6/5.0GHz, 12MB)، همچنین با 8 گیگابایت رم (16 گیگابایتیش هم موجوده)، و کارت گرافیک NVIDIA® GeForce® GTX 1660Ti 6GB ارائه میشه.
اکثر مردم از لپ تاپ های گیمینگ خودشون فقط برای بازی استفاده میکنن، اما این لپ تاپ توانایی مرور وب و ایمیل و کار های روزانه رو هم داره. همچنین میتونین کار هایی مثل ادیت عکس و ویدیو رو هم با این لپ تاپ انجام بدین. ما این لپتاپ رو با باز کردن 40 صفحه در گوگل، از قبیل صفحات فیلم، عکس و متن های سنگین امتحان کردیم که در کمال ناباوری بدون هیچ گونه تاخیر و کند شدنی کارها رو به درستی انجام داد. Legion 5 در بنچمارک Geekbench 5.0 که یک تست عملکرد کلی لپ تاپ هست با امتیاز 5323 که بالاتر از میانگین (4480) هست، عملکرد متوسطی رو ارائه داد.
این لپ تاپ در طول تست Handbrake، در مدت زمان 10 دقیقه و 5 ثانیه، یک فیلم 4K با رزولوشن 1080p رو transcoded کرد که این مدت زمانی کوتاه تر از میانگین (12 دقیقه و 35 ثانیه) هست و نشانهی عملکرد سریع این لپتاپه.
در آزمون انتقال فایل، SSD این دستگاه فایل های چند رسانهای 4.97GB رو با سرعت 200.8MBps ارسال کرد که از میانگین (338.8MBps) عملکردی کند تر نشون داد.
در بررسی ها مشخص شد سری قبلی لپ تاپ legion 5 یعنی legion Y540 دوربین در پایین نمایشگر حضور داشت که با انتقادات بسیاری همراه بود از این رو در legion 5 این مشکل رفع شده و وب کم مجددا به بالای نمایشگر منتقل شده است. دوربین این لپ تاپ قدرت فوکوس ۱MP 720p HD داشته و برای کنفرانس های ویدویی مناسب می باشد. اما کیفیت آن پایین بوده به نحوی که با نویز فراوان و تغییر رنگ همراه است. دوربین legion 5 دارای یک شاتر حفظ حریم خصوصی است که فراهم کننده امنیت است.
لنوو برای فراهم آوردن بهترین کیفت صدای ممکن مانند شرکت ایسوس از اسپیکرهای شرکت Harman kardon در لپ تاپ legion 5 استفاده کرده است. دو اسپیکر داخلی ۲ وات به چخش صدای سیستم می پردازند و صدای دسگاه از سه بخش مختلف شنیده می شود تا به گفته لنوو فضاسازی خوبی موقع تجربه بازی های ویدیویی ایجاد کند. در ضمن legion 5 از استاندارد صوتی دالبی Atoms پشتیبانی دارد.
پردازندهی گرافیکی Nvidia GeForce GTX 1660 Ti با 6 گیگابایت VRAM، گرافیک الکتریکی Legion 5 رو بر عهده داره. Legion 5 با 52 فریم در ثانیه در بازی Rise of the Tomb Raider، دیگر رقیبانش که متوسط 36 فریم در ثانیه، بودن رو، شکست داد.
در تست Grand Theft Auto V نیز Legion 5 با 64 فریم در ثانیه، از میانگین سطح لپ تاپ های دیگر (43 فریم در ثانیه) پیشی گرفت.
با این حال هنگامی که لپ تاپ ها رو در بازی Hitman با یکدیگر مقایسه کردیم، Dell G5 15 SE با 83 فریم در ثانیه، مقام اول در این رده رو به دست آورد و Legion 5 با 76 فریم در ثانیه تونست از میانگین (63 فریم در ثانیه) عبور کنه.
اگر از خودتون میپرسین که آیا Lenovo Legion 5i میتونه از عهدهی بازی VR بر بیاد؟! جوابتون مثبت هست.
ما با استفاده از بنچ مارک VRMark Cyan که عملکرد VR رو اندازه گیری میکنه این لپتاپ رو مورد بررسی قرار دادیم که Legion 5i با امتیاز 5144، میانگین لپ تاپ ها رو (با امتیاز 2562) شکست داد.
این لپ تاپ با قیمت 999.99 دلار، سیستمی با قیمت مناسب و سطح عملکرد متوسط رو به بالایی هست، که علاوه بر گیمینگ، در کار های روز مره هم میشه ازش استفاده کرد. همچنین کیفیت ساخت بالایی داره و به راحتی خراب نمیشه و برای ویرایش عکس و ویدیو هم میشه از اون بهره برد.
در نقد و بررسی لپ تاپ لنوو legion 5، پیش از تصمیم برای خرید لپ تاپ، حتمآ این نکات را بررسی نمایید. لپ تاپ Legion 5 ساخت خوبی دارد و طراحی آن تمیز و مناسب به نظر میرسد. کیبورد این محصول قوی است و تایپ کردن در آن به سادگی انجام میشود. صفحه نمایشگر نسخه اول، با پشتیبانی ۱۰۰ درصدی پنل sRGB کیفیت بالایی در نمایش به اجرا میگذارد. عملکرد پردازنده یا CPU بسیار قوی است و طراحی حرارتی منحصر به فردی دارد، یعنی به سادگی داغ نمیشود. عمر باتری هم طولانی تعریف شده و در زمان طولانی شارژ نگه میدارد. ضمن اینکه بلندگوهای آن نسبت به تجهیزات سخت افزاری قوی عمل میکند.
من این لپ تاپ رو دارم واقعا ازش راضی ام قیمتشم خیلی مناسبه برای استفاده روزانه و دانشجویی توصیه میکنم که بخرید و از کیفیت خوبش لذت ببرید